Spaanse les in Den Bosch, les in je eigen tempo!

A+ A A-

De spaanse lessen

Waar worden de lessen gegeven?

Ik heb een leslokaal in wijk Maaspoort te Den Bosch. Het leslokaal heeft een eigen ingang. Het is geschikt voor maximaal 4 cursisten. Bereikbaarheid en parkeren is geen enkel probleem. 

Met hoeveel cursisten zijn we in de les?

Ik geef één op één les en aan kleine groepjes (maximaal 4 tegelijk). Die groepjes formeer ik meestal niet, dat doe je zelf. Je kunt je dus samen opgeven en dan ook samen les volgen. Als dat (op een gegeven moment) eventueel niet meer werkt gaan we kijken of en wat we daaraan kunnen doen. Zo ben ik ooit begonnen met een gezin van 4 personen. Maar al snel bleek dat de kinderen veel sneller gingen dan de ouders. We hebben toen gekozen voor opsplitsing. Iedereen weer blij: de kinderen omdat ze meer tempo konden maken en de ouders voelden zich weer op hun gemak. Soms geven mensen aan dat ze de lessen graag met een medecursist van hetzelfde niveau en tempo willen volgen. Als we denken dat er op die manier een koppeling tot stand gebracht kan worden doen we dat natuurlijk.

De Lesmethode

Ik conformeer me aan de methode die is vastgelegd in het Gemeenschappelijk Europees Referentie kader voor moderne vreemde talen. U kunt het referentie kader hier vinden:

http://taalunieversum.org - Referentie kader

Met name hoofdtuk 3.4 beschrijft de referentieniveaus.

 

De kosten

De les kost per uur € 25,- per persoon, inclusief BTW. Je betaalt per les. Het systeem van betalen voor een cluster, of vooruit betalen of zo, daar doe ik niet aan. Als je een keer niet kan komen, en je zegt de les (meer dan) een dag vooraf af, dan betaal je ook niet. Als je op dezelfde dag afzegt moet ik de les wel in rekening brengen, want ik kan dan de lesuren niet meer herindelen

Het lesmateriaal voor de Spaanse les

De boeken moet je zelf aanschaffen. Je moet rekenen op zo’n € 30,- voor een lesboek en €30,- voor een werkboek, daar zit dan wel vrijwel altijd een CD bij.

Meerdere cursisten?

Dan is er sprake van korting per persoon:

  • 2 cursisten tegelijk: samen € 45,- per uur.
  • 3 cursisten tegelijk: samen € 60,- per uur, dat is dan € 20,- pp.
  • 4 cursisten tegelijk: samen € 70,- per uur.

Les in eigen tempo!

Les in eigen tempo hoe werkt dat?

Om te beginnen: jij bepaalt dat!


Je geeft aan wat je eventueel al weet en wat je wilt bereiken.Tijdens de eerste les stellen we de behoefte en het niveau verder vast en bepalen we welk Spaans lesmateriaal we het beste kunnen gaan gebruiken. Vanaf de volgende les gaan we daarmee aan de slag. Verder stellen we vast wat de meest geschikte lestijden en lesdagen zijn, en die zetten we dan in de agenda. Ik werk dus niet met een vast rooster of met vooraf gekozen lesmateriaal. Alles wordt afgestemd op jouw situatie. Op die manier bereik je het meest optimale resultaat.

Lees meer: Les in eigen tempo!